Author Topic: Problems With YBBN Feed  (Read 7095 times)

Offline mikka

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • http://mmccarthyaviation.fotopic.net
Problems With YBBN Feed
« on: November 24, 2004, 02:12:57 AM »
Hi everyone,

I just wish to aplogize for the awful noise that has been comming through on the YBBN feed.  I don't know exactly what the problem is.  When i have the outdoor antenna connected and the cord for the line in to the computer connected there is a buzzing noise that is constant.  This doesn't happen when i have the normal antenna connected, and when i dont have the scanner connected to the line in of the computer there is no buzzing noise even with the outdoor antenna connected.

Can someone please help me :?:

Cheers,
Michael



Offline dave

  • Site Founder
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4215
    • LiveATC.net
Re: Problems With YBBN Feed
« Reply #1 on: November 24, 2004, 06:35:59 AM »
Quote from: mikka
Hi everyone,

I just wish to aplogize for the awful noise that has been comming through on the YBBN feed.  I don't know exactly what the problem is.  When i have the outdoor antenna connected and the cord for the line in to the computer connected there is a buzzing noise that is constant.  This doesn't happen when i have the normal antenna connected, and when i dont have the scanner connected to the line in of the computer there is no buzzing noise even with the outdoor antenna connected.

Can someone please help me :?:

Cheers,
Michael


It sounds like a ground-loop issue.  Make sure the scanner, computer, and the coax shield are at the same ground potential.  You may have to connect all of them together with some ground wire or clip leads.

Dave

Offline mikka

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • http://mmccarthyaviation.fotopic.net
Problems With YBBN Feed
« Reply #2 on: November 24, 2004, 09:26:58 PM »
Im confused :roll:   So do i have to connected all the cords together?

Offline dave

  • Site Founder
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4215
    • LiveATC.net
Problems With YBBN Feed
« Reply #3 on: November 24, 2004, 09:30:03 PM »
Quote from: mikka
Im confused :roll:   So do i have to connected all the cords together?


Except for the scanner power cord, make sure all the grounds are connected together.  The case of the PC to the case of the scanner mainly.  Alligator clips are one way to do this.

Offline mikka

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • http://mmccarthyaviation.fotopic.net
Problems With YBBN Feed
« Reply #4 on: November 25, 2004, 01:32:42 AM »
Ah cheers mate.  It works now :D